گزارش نهایی بررسی سیستم مهاجرت استرالیا ۲۰۲۳ توسط وزیر امور داخلی، کلیر اونیل Clare O’Neil، منتشر شد. این گزارش شامل پیشنهاداتی از سمت دولت در رابطه با تغییرات اساسی در سیستم مهاجرتی استرالیا می باشد که تقریباً ۲۰۰ صفحه است.
در بیانیه ای مشترک با آقای اندرو جایلز، عضو پارلمان، که به تازگی منتشر شده است، اعلام شد که از ۱ ژوئیه ۲۰۲۳ سقف درآمد مهاجران دارای ویزاهای موقت کاری (TSMIT) از ۵۳,۹۰۰ دلار به ۷۰,۰۰۰ دلار افزایش خواهد یافت.
برای اطلاع از مهمترین بخش های این گزازش تا انتهای مقاله با ویزایاب Visayab همراه شوید.
۱. تدوین مجموعهای واضح از اهداف و اصول برای هدایت سیستم مهاجرت و پایه گذاری یک استراتژی مهاجرتی برای دو دهه آینده.
۲. اختصاص بخشی مشخص از دولت با تخصص کافی برای راهبری سیستم مهاجرت که مسئولیت تنظیم و ارائه همه ویزاها را برعهده داشته باشد.
۳. تدوین برنامه ای برای ارزیابی سیستم مهاجرتی بر اساس اهداف مهاجرتی که دولت در نظر دارد.
۴. تدوین استراتژی و برنامه ای برای استفاده از داده ها با هدف کمک به روند ارزیابی سیستم مهاجرتی. این برنامه باید علاوه بر دستاوردهای اقتصادی مهاجران، به بررسی میزان موفقیت آنها در یکپارچه شدن با جامعه بپردازد و با توجه به نتایج بدست آمده، راهنمای دولت برای سرمایه گذاری در مسیرهای مهاجرتی سودمند باشد.
۵. برنامه ریزی سیستم مهاجرت با در نظر گرفتن بازه زمانی طولانی. (برای مثال ۱۰ سال)
۶. برنامه ریزی سیستم مهاجرت با در نظر گرفتن نسبت تعداد مهاجرانی که وارد استرالیا می شوند به تعداد افرادی که استرالیا را ترک میکنند، که تمامی افرادی که دارای اقامت دائم یا موقت استرالیا هستند را شامل می شود. برای برنامه ریزی سیستم مهاجرت نباید تنها به بررسی حداکثر ظرفیت اقامت دائم بسنده کرد.
۷. در نظر گرفتن اهداف ایالت ها و قلمرو ها در کنار اهداف دولتی، به منظور کسب نتیجه ای مطلوب از مهاجرت در تمام مناطق کشور، به خصوص مناطق رجینال.
۸. بازنگری ظرفیت اختصاص داده شده به ویزاهای دائم مهارتی. درباره نقش و گستردگی برنامه ویزای کار آفرینی و سرمایه گذاری تجدید نظر کنید و توجه داشته باشید که در این نوع ویزا، روش سرمایه گذاری کلان نتایج مثبت تری به همراه داشته.
۹. بازبینی سیستم امتیازبندی به منظور انتخاب مهاجرانی با سرمایه مالی بیشتر که در بلند مدت برای اقتصاد کشور سودمند باشند.
۱۰. در نظر گرفتن تغییراتی در ویزای گلوبال تلنت با هدف ایجاد شفافیت بیشتر در معیارهای انتخاب افراد و عدم نیاز به اخذ تاییدیه از معرف (Nominator) در استرالیا.
۱۱. استفاده از تخصص سازمان کار و مهارت استرالیا JSA به منظور شناسایی نیاز های بازار کار و نرخ درآمد ها و سپس ارائه نتایج تحقیقات و بررسی ها با در نظر گرفتن ارتباط مهاجرت و مهارت.
۱۲. حذف مرحله بررسی نیروهای کار استرالیا برای ویزاهای جاب آفر. به بیان دیگر، نیازی نیست که کارفرما در پروسه ویزای جاب آفر اثبات کند که موفق به جذب نیروی کار مورد نظر خود را در خاک استرالیا نشده است و به همین علت به نیروی کار خارجی نیاز دارد.
۱۳. بازنگری و تقویت نقش شورای مشاوره وزارت در روند ویزاهای اسکیل به عنوان یک سیستم مشاوره سه جانبه.
۱۴. استفاده از توصیههای JSA به منظور فراهم کردن اطلاعات بیشتر برای این سیستم سه جانبه.
۱۵. افزایش حقوق افرادی که دارای ویزای موقت کاری هستند بر اساس شاخص میزان دستمزد در استرالیا.
۱۶. به کارگیری قانونی بر اساس میزان درآمد و ریسک شرایط کارگران
گروه ۱ با میزان درآمد بالا
گروه ۲ با میزان درآمد متوسط (بالاتر از حداقل حقوق و کمتر از درآمد گروه ۱)
گروه ۳ با کمترین درآمد که نیاز به رسیدگی بیشتر دولت دارند و ممکن است مورد استفاده نادرست قرار گیرند و به علت دستمزد پایین تر جایگزین کارگران استرالیایی با مهارت مشابه شوند.
۱۷. امکان تغییر شغل کارکنان مهاجر موقت. این کارکنان اجازه دارند از شغل فعلی خود استعفا داده و در زمینه شغلی خود به دنبال کار بگردند. این افراد میتوانند تا ۶ ماه وقت داشته باشند تا شغل جدید پیدا کنند.
۱۸. پرداخت حقوق بیشتر به کارگران دارای ویزای موقت. کارفرما باید موظف باشد طبق شاخص دستمزد استرالیا، دستمزد کارگران را در حد گروه ۱ در نظر گیرد.
۱۹. دریافت هزینه های دولتی ویزاهای جاب آفر از کارفرما به صورت قسط های ماهانه. با این روش روند ارائه جاب آفر برای کارفرما راحت تر شده و هزینه های شروع روند جاب آفر برای کسب و کار های کوچک کاهش می یابد.
۲۰. آموزش هدفمند کارگران مهاجر درباره قوانین و شرایط محیط کار براساس مدل PALM (برنامه همکاری نیروی کار استرالیا و کشورهای اقیانوسیه)
۲۱. بهبود نظارت و پیگیری پس از ورود به خاک استرالیا و اطمینان یافتن از رعایت شرایط از طریق هماهنگی با سیستم مالیاتی و استفاده از شمارههای مالیاتی (TFN) و پیشفرض پرداخت حقوق.
۲۲. بررسی مواردی که مانع گرفتن ویزاهای دائم برای گروهی از مهاجران می شوند. برخی افراد به دلایل مختلف نمیتوانند برای اخذ ویزای دائم اقدام کنند و ناچارند با ویزاهای موقت در استرالیا ساکن باشند. این دلایل باید بررسی شوند تا بتوان از بروز چنین شرایطی جلوگیری کرد.
۲۳. تمرکز بر هدف اصلی ویزای تعطیلات کاری (Working Holiday Maker) یعنی تبادل فرهنگی میان استرالیا و کشور های واجد شرایط. نباید از نتایج کاری خوب برای مهاجرت به استرالیا استفاده شود. با رعایت تعهدات استرالیا در قرارداد های بین المللی و تجاری دیگر، امکان کاهش مدت زمان این ویزا به ۱ سال بررسی شود.
۲۴. رگزاری لاتاری برای ویزاهای والدین برای جلوگیری از ازدیاد پرونده های این نوع ویزا
۲۵. معرفی یک ویزای موقت برای والدین با هزینه کمتر و شرایط بهتر که در طولانی مدت بتواند جایگزین ویزای دائم والدین باشد.
۲۶. بررسی حداکثر ساعات کاری ویزای دانشجویی و اینکه آیا کار آموزی و کار بدون حقوق به عنوان ساعات کاری محسوب می شوند یا خیر.
۲۷. ارائه ویزای موقت فارغ التحصیلی به صورت خودکار بلافاصله پس از اتمام تحصیل.
۲۸. تعیین مدت زمان ویزای فارغ التحصیلی بر اساس زمان لازم برای شناسایی فارغ التحصیلان با استعداد بالا که برای دریافت ویزاهای مهارتی پتانسیل بالایی دارند. بر همین اساس، مدت زمانی که دانشجویان سابق میتوانند به صورت موقت در استرالیا باقی بمانند کاهش یابد.
۲۹. بررسی مسیرهای ممکن برای اخذ اقامت دائم برای گروه بسیار محدودی از دانشجویان.
۳۰. همسو کردن نمره زبان مورد نیاز برای ویزاهای دانشجویی و فارغ التحصیلی با ویزاهای مهارتی.
۳۱.استفاده از روش سنجش دانشجوی حقیقی (Genuine Student Test) برای تایید درخواست تحصیل به عنوان جایگزینی برای روش GTE (Genuine Temporary Entrant) که در آن متقاضی نیاز به ارائه دلایل کافی برای تحصیلی در استرالیا و برگشت به کشور دارد.
۳۲. بررسی میزان گستردگی دوره های پشتیبانی از مهاجران دوره های پشتیبانی از مهاجران به منظور یکپارچگی بهتر آنها با جامعه و راهنمایی آنها برای کنار آمدن با تفاوت های جغرافیایی و نیازهای یک مهاجر.
۳۳.بازنگری در مدت زمان انتظار برای دریافت کمک های دولتی در برنامه ویزاهای مختلف
۳۴. سرمایه گذاری برای سازمان های اجتماعی و سایر سازمانهایی که بر روی عوامل یکپارچگی اقتصادی مهاجران تمرکز دارند، به خصوص گروهی از مهاجران که در بازار کار با موانعی رو به رو هستند مثل زنان و دارندگان ویزاهای بشردوستانه.
۳۵. ارائه روشی ساده تر با همکاری ایالت ها و قلمروها برای تشخیص نیروی کار ماهر، به خصوص برای مشاغلی که بیشترین سود را برای استرالیا به همراه دارند.
۳۶. بررسی شرایط اخذ ویزا برای ساکنین جنوب شرق آسیا و اقیانوسیه به نحوی که علاوه بر در نظر گرفتن ریسک پذیرش این افراد، پذیرای آنها نیز باشیم.
۳۷. سرمایه گذاری در اداره مهاجرت کشور برای پیشبرد سیستم مهاجرت. شامل سرمایه گذاری برای سیستم های کامپیوتری و اطلاعاتی.
۳۸. راه اندازی برنامهای برای بازبینی و اصلاح قوانین در چند مرحله.
با توجه به گزارش نهایی بررسی سیستم مهاجرت، این اصلاحات و تدابیر سیاستی میتوانند به بهبود کیفیت و کارایی سیستم مهاجرت کمک کنند و نیازهای اقتصادی و اجتماعی استرالیا را در طولانی مدت تامین نمایند.
موسسه مهاجرتی ویزایاب، با مدیریت دکتر سیروس احمدی و با همکاری تیم حرفه ای و مجرب، موفق به عقد بیش از ۳۰۰۰ پرونده مهاجرتی موفق طی ۱۵ سال فعالیت خود شده است. ویزایاب یکی از بزرگترین و محبوب ترین موسساتی است که خدمات مهاجرتی کشور های استرالیا، آمریکا، کانادا، اروپا، امارات و آسیای شرقی را انجام می دهد.
تمامی حقوق این سایت متعلق به ویزایاب می باشد
موسسه مهاجرتی ویزایاب، با مدیریت دکتر سیروس احمدی و با همکاری تیم حرفه ای و مجرب، موفق به عقد بیش از 3000 پرونده مهاجرتی موفق طی 14سال فعالیت خود شده است. ویزایاب یکی از بزرگترین و محبوب ترین موسساتی است که خدمات مهاجرتی کشور های استرالیا، آمریکا، کانادا، اروپا و آسیای شرقی را انجام می دهد.
تمامی حقوق این سایت متعلق به ویزایاب می باشد