گواهی فعالیت پزشکان در انگلستان
پزشکان برای اینکه بتوانند در کشور انگلستان کار خود را شروع کنند، حتماً باید گواهی فعالیت رجیستر شده داشته باشند. این گواهی به افراد این امکان را میدهد که بتوانند دارو تجویز کنند و به درمان بیماران خود بپردازند. اگر افراد پروانه ای داشته باشند، باید نشان دهند که که دارای دانش و مهارت کافی هستند که در فرآیند تایید مجدد قرار بگیرند.
هر ساله پزشکان و دندانپزشکان مختلفی از همه جای دنیا برای کار و یا تحصیل در مرکز خدمات سلامت ملی به کشور انگلستان می آیند. البته باید بدانید که قوانین بسیار پیچیدهای برای ورود و کار در کشور انگلستان به عنوان یک دندانپزشک و یا پزشک وجود دارد. به همین علت نیاز است تا پزشکان و دندان پزشکان اطلاعات جامع و کاملی در مورد این فرایند ها و پیش نیازهای آنها داشته باشند.
بررسی انواع فرآیندهای رجیستری
تمامی متقاضیان حتما باید پروانه فعالیت داشته باشند. علاوه بر آن باید نوع صحیح رجیستری خود را برای فعالیت های دیگری که می خواهند انجام دهند هم داشته باشند. مدارک مورد نیاز هر متقاضی با توجه به شرایط رجیستری اش ممکن است متفاوت باشد. انواع رجیستری برای پزشکان:
رجیستری مشروط
رجیستری کامل
رجیستری متخصصین
رجیستری پزشکان عمومی
مراحل رجیستری پزشکان و چگونگی رجیستر شدن
مراحل زیر نشان دهنده فرآیند رجیستری در کشور انگلستان برای دندانپزشکان و پزشکان است.
تعیین صلاحیت و مدارک مورد نیاز
تکمیل نمودن فرآیند درخواست
پرداخت تمامی هزینه ها
ارائه شواهد و مدارک مورد نیاز
احراز هویت و تاییدیه هویت
همانطور که در قسمت بالاتر هم اشاره کردهایم، پیش نیازها و شرایط دقیق برای هر مورد از انواع رجیستری با یکدیگر متفاوت است.
نگاهی به اهداف رجیستری مشروط
در مرحله اول می خواهیم بدانیم که هدف از انجام رجیستری مشروط چیست؟ در واقع هدف از رجیستری مشروط این است که به افراد این امکان داده شود که فرآیند فاندیشن در کشور انگلستان را تکمیل نمایند. با دریافت فرآیند فاندیشن، در این حالت به راحتی می توانند گواهی تجربه دریافت نمایند. این گواهی نشان میدهد که فرد متقاضی دارای پیش نیازهای رجیستری کامل است. نکته قابل توجه این است که گواهی حتما باید به امضای دانشگاه یا نماینده قانونی دانشگاه محل گذراندن فاندیشن برسد.
آشنایی با محدودیتهای رجیستری مشروط
اگر متقاضی به حالت مشروط رجیستر شود، دیگر هیچ نوع پست خدماتی را به جز برنامه فاندیشن نمی تواند بر عهده بگیرد. در واقع میتوان گفت که فرد متقاضی نمی تواند کار کند. شرایط خاص مربوط به پست های خدماتی در سطح فاندیشن ( F1) و یا فارغ از موضوع است که آیا موقعیت مورد نظر اصلی و یا وابسته میباشد. توجه داشته باشید که در لیست موقعیت موقت و یا وابسته برای آموزش ( LAT) با رجیستری مشروط برای پزشکان بسیار نادر است. پزشکانی که رجیستری آنها به صورت مشروط است، تنها میتوانند فعالیت های مربوط به پستهای LAT که مدرسه فاندیشن میتواند به واسطه آن برای موقعیتی مشخص پزشک استخدام کند را داشته باشند، این موقعیت را بخشی از برنامه در نظر میگیرند و در نهایت باعث اعطای گواهی تجربه میشود. البته باید بدانید که با وجود تمامی این پیش نیازها فارغ التحصیلان مدرسه پزشکی انگلستان حتماً باید باید تاییدیه مدرسه پزشکی را برای گرفتن موقعیت LAT داشته باشند. توجه داشته باشید که مدت زمان اعتبار رجیستری مشروط معمولی سه سال و سی روز است.
آیا قبل از رجیستریشن مشروط می توان دوره فاندیشن را آغاز کرد؟
توجه داشته باشید که تا زمانی که رجیستری شدن تکمیل نشده باشد، به هیچ عنوان نباید دوره اول فاندیشن را آغاز کرد. به طور کلی این فرآیند به عنوان اقدام رجیستر نشده لحاظ می شود و قطعاً پیگرد قانونی خواهد داشت. در واقع یکی از مسئولیت های اصلی متقاضیان اطمینان از گرفتن رجیستری مناسب با گواهی و پروانه فعالیت آنها است. آنها نباید به هیچ عنوان اقدامی خارج از قلمرو رجیستری خود انجام دهند.
آیا امکان انجام دوره فاندیشن در خارج از انگلستان وجود دارد؟
بخشی از آموزش پایه پزشکی مربوط به سال اول فاندیشن است. اگر متقاضی بخواهد سال اول فاندیشن را خارج از انگلستان بگذراند، باید صحبت هایی با مدرسه پزشکی خود داشته باشد. در این حالت مدرسه هم باید فاندیشن محلی را در جریان قرار بدهد. در این صورت مشخص می شود که آیا می توانند موقعیتهای خارجی را تایید نمایند یا خیر.
افراد واجد شرایط درخواست رجیستری مشروط
نکته قابل توجه این است که افراد واجد شرایط رجیستری کامل به هیچ عنوان نمی توانند اقدام به رجیستری مشروط نمایند. افرادی که در گروه های زیر برای شما آورده ایم، میتوانند اقدام به دریافت رجیستری مشروط نمایند.
·فارغ التحصیلان رشته پزشکی که مدرک تحصیلی خود را هم در انگلستان تکمیل کرده باشند.
·آن دسته از پزشکانی که خارج از کشور انگلستان فارغ التحصیل شده اند و مدرک اولیه مورد قبول پزشکی هم دارند و در آزمون PLAB شرکت کرده و تایید شده اند، اما دوره کارآموزی و یا همان اینترنشیپ را نگذرانده باشند.
رجیستری کامل: بررسی فرآیند و جزئیات
پزشکانی که دارای پروانه طبابت هستند، برای اینکه بتوانند به مرحله دوم و یا همان سال دوم دوره فاندیشن در برنامه آموزش تاییدیه بروند، نیاز به رجیستری کامل دارند.
کدام دسته از متقاضیان واجد شرایط رجیستری کامل هستند؟
یکی از سه گزینه زیر برای این که متقاضی واجد شرایط رجیستری کامل پزشکان شود مورد نیاز است.
1) تمام کردن سال اول فاندیشن در کشور انگلستان
2) فرد فارغ التحصیل حتماً باید مدرک پزشکی معتبر و تایید شده اولیه را از کشورهای دیگر داشته باشد. در نهایت بتواند اثبات کند که تجربه کافی بالینی برای انجام کارهای پزشکی در این کشور داشته باشد. با توجه به راهکارهای زیر می توان به اثبات تجربه کافی بالینی پرداخت.
شرکت قبولی در آزمون PLAB
اسپانسر شده توسط اسپانسرهای معتبر GMC
دارا بودن مدرک معتبر postgraduate
دارا بودن مدرک تحصیلی مرتبط از اتحادیه اروپا
اثبات صلاحیت ورود به رجیستر پزشکان عمومی یا متخصصین
3) تبعه سوئیس یا انگلستان باشد و یا بهره مند از حقوق اجتماعی این کشورها باشد و یکی از مدارک زیر را داشته باشد
مدرک تحصیلی رسمی لیست شده در اداره تایید مدارک حرفه ای و تخصصی
دارا بودن مدرک تحصیلی پزشکی گرفته شده خارج از اتحادیه اقتصادی اروپا (که در سوئیس مورد تایید باشد)
همه چیز در مورد آزمون PLAB
آزمون ارزیابی حرفه ای و زبان (PLAB) برای تعیین سطح و اطمینان از برد پزشکان معتبری است که مهارت و تخصص کافی را برای انجام کارها و اقدامات درمانی در کشور انگلستان را دارند. توجه داشته باشید که این آزمون دارای دو بخش است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
بررسی راهنمای آزمون PLAB
در برخی از موارد ممکن است که متقاضی نیاز به آزمون PLAB داشته باشد. منظور زمانی است که متقاضی رجیستریشن پزشکان در انگلستان، مدرک تحصیلی خود را از این کشور و یا سوئیس یا اتحادیه اروپا گرفته باشد. این آزمون تعیین کننده این موضوع است که آیا فرد متقاضی مشابه با پزشکی که سال اول یا دوم فرآیند فاندیشن خود را در انگلستان آغاز کرده دارد یا خیر.
آشنایی با محتوای آزمون PLAB
به طور کلی باید بدانید که این آزمون دو بخش اصلی دارد. در بخش اول آزمون نوشتاری و چند گزینه ای است که با ۱۸۰ سوال مواجه می شوید. نحوه پاسخ دهی هم به این صورت است که متقاضی باید از بین جواب ها بهترین گزینه را انتخاب نماید.
بخش دوم آزمون هم به صورت ساختاری و هدفمند عملی و بالینی است که به آن OSCE گفته می شود. حتماً برای انجام این آزمون باید در انگلستان حضور داشته باشید. پشت سر گذاشتن این آزمون ها با موفقیت قبل از انجام رجیستریشن برای دریافت گواهی فعالیت پزشکی در انگلستان مورد نیاز است.
اقدامات قبل از انجام آزمایش چیست؟
قبل از اینکه متقاضی بتواند برای برای آزمون PLAB ثبت نام کند، ابتدا باید به ایجاد حساب کاربری آنلاین خود در سامانه شورای عالی پزشکان عمومی بپردازد. این قسمت متقاضی باید مدارک پزشکی و زبان خود را ارائه دهد. در این بخش اطلاعات متقاضی مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت نبود مشکل تایید می شود. در صورت تایید شرایط اولیه متقاضی می تواند بخش اول آزمون PLAB را رزرو نماید.
بررسی بخش اول آزمون PLAB
۱۸۰ سوال چند گزینه ای در این بخش وجود دارد که باید تنها در در طی سه ساعت به آنها پاسخ داده شود. هر کدام از آنها با یک سناریوی کوتاه شروع می شوند و سپس یک سوال هم مطرح می شود. ۵ گزینه وجود دارد که متقاضیان باید بتوانند بهترین گزینه را انتخاب نمایند. توجه داشته باشید که متقاضی میتواند یک بخش را در هر کدام از کشورهایی که این آزمون را برگزار می نماید، امتحان دهد. این آزمون ها در کشور انگلستان هم انجام میشود.
بخش دوم آزمون PLAB
در بخش دوم با یک بخش بالینی ساختاری و کاملاً هدفمند رو به رو میشوید. ۱۸ سناریو در این آزمون وجود دارد که هر کدام حدود ۸ دقیقه زمان میبرد. هدف از انجام آن هم بازتاب شرایط واقعی ویزیت مانند مشاوره آزمایشی و یا موقعیت های اورژانسی است. در طول سال بخش دوم این آزمون در مرکز ارزیابی بالینی شورای عالی پزشکان در کشورهای انگلستان برگزار می شود.
مرحله بعد از آزمون PLAB1&2
زمانی که متقاضی بخش های مختلف آزمون را پشت سر می گذارد و آنها را پاس می کند، می تواند اقدام به دریافت رجیستریشن کامل و گواهی فعالیت نماید. نکته قابل توجه این است که درخواست رجیستریشن باید در طول دو سال بعد از از آخرین آزمون PLAB ثبت و تائید شود. زمانی که درخواست متقاضی مورد تایید قرار بگیرد و رجیستریشن را دریافت کند، متقاضی می تواند فعالیت خود را به عنوان یک پزشک در کشور انگلستان آغاز کند.